Help! Watertekort…

droog gazon

Beter voorkomen dan genezen

Water, het ziet ernaar uit dat het ons kostbaarste goed wordt. Daarom kunnen we nu al beter slim omspringen met het opvangen en beheren ervan. 

Geen bruin in uw tuin

Steeds vaker krijgen we te horen over een laag grondwaterpeil en watertekort. Waterplannen worden afgekondigd, het naar eigen believen gebruiken van regenwater in uw tuin wordt verboden. Wat kan u doen?

Regenwater opvangen

Uw gazon, planten en bomen verkiezen absoluut regenwater boven leidingwater. Bovendien is het absurd om leidingwater te verspillen in uw tuin. Een eerste logische stap is dus dat u regenwater opvangt en bewaart. Dat kan op meerdere manieren. De kleinste en eenvoudigste stap is een regenwaterton. Daarnaast kan u opteren voor regenwaterputten of een infiltratiesysteem. Maar ook een groendak, poel of wadi horen tot de opties. Uw tuinaannemer overloopt graag alle voor- en nadelen met u.

Wadi wat?

Een wadi is een kuil die opgevuld is met grind en zand en begroeid is met gras of bloeiende, vaste planten. Deze planten regelen zelf hun watervoorraad door het water vast te houden of te infiltreren. Het formaat kan je zelf kiezen. Het is dus zeker ook een optie in een kleine tuin.

Op maat van uw tuin

Wist u dat u gebruik kan maken van manuele regenwatersystemen die u zelf aan- en afzet? Wat ook uitermate handig is, is een systeem dat aangestuurd wordt via een droogtesensor. Zo wordt er nooit water gesproeid of gedruppeld wanneer dat niet nodig is. Dankzij deze boven- of ondergrondse waterverdeling verspilt u geen druppel te veel. 

Laat u hierbij vooral bijstaan en informeren door uw tuinaannemer. Hij kent alle technieken en onderzoekt samen met u de beste oplossing voor uw tuin! Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak.