Porazzo, waterdoorlatende verharding

porazzo, waterdoorlatende verharding, tuinen crombez, torhout

Waterdoorlatende verharding

Porazzo biedt een innovatieve en duurzame oplossing voor waterdoorlatende bestrating, die gezien wordt als de toekomst van harde landschapsarchitectuur. Het systeem is ontworpen om klimaat-, water-, en natuurvriendelijk te zijn, terwijl het de prestaties en esthetiek van traditionele bestratingsoplossingen zoals grind en natuursteen behoudt. Het waterdoorlatende bestratingssysteem van Porazzo is eenvoudig te installeren, vereist minimaal onderhoud, is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, en is milieuvriendelijk doordat het water de grond laat binnendringen, waardoor plassen worden voorkomen.
Tuinen Crombez uit Torhout is een erkend plaatser van Porazzo, wat garant staat voor deskundige installatie en advies, waardoor je verzekerd bent van een hoogwaardige, esthetische en duurzame buitenruimte.

Voordelen

De voordelen van het waterdoorlatende bestratingssysteem van Porazzo omvatten milieuvriendelijkheid door regenwater direct in de grond te laten infiltreren, wat wateroverlast en plassen voorkomt. Het systeem is duurzaam, onderhoudsarm, en biedt een esthetisch aantrekkelijke afwerking in diverse kleuren. Het draagt bij aan de vermindering van het hitte-eilandeffect in stedelijke gebieden en ondersteunt duurzame stedelijke ontwikkeling door de natuurlijke watercyclus te bevorderen.
Bijkomende voordelen van het waterdoorlatende bestratingssysteem van Porazzo omvatten verbeterde verkeersveiligheid door verminderde aquaplaning, een langere levensduur vergeleken met traditionele bestrating doordat het minder gevoelig is voor weersinvloeden zoals vorstschade, en het biedt een oplossing die bijdraagt aan de biodiversiteit door een betere grondwaterstand. Dit systeem is ook uitermate geschikt voor gebieden met een hoge grondwaterbescherming.

Materiaal

Porazzo is een tweecomponenten UV-stabiel hard elastisch polyurethaan bindmiddel in combinatie met fijn grind en split. Deze mix zorgt voor een stevige, maar waterdoorlatende verharding die weerstand biedt tegen slijtage en diverse weersinvloeden. De open structuur van dit systeem bevordert een hoge waterdoorlatendheid en infiltratie, wat lokale wateropvang en -insijpeling ondersteunt. Dit systeem is ontworpen voor duurzaamheid, onderhoudsgemak en milieuvriendelijkheid, ideaal voor een breed scala aan toepassingen.

Toepassingen

Porazzo’s toepassingen zijn divers en omvatten oplossingen voor tuinpaden, opritten, terrassen, en publieke ruimtes zoals parken en speelpleinen. Hun waterdoorlatende bestratingssysteem is ontworpen om stedelijke en residentiële projecten te verrijken met een duurzame, esthetisch aantrekkelijke, en functionele oppervlakte die bijdraagt aan de afwatering en het milieu. Voor meer details over de specifieke toepassingen van Porazzo, bezoek hun website op www.porazzo.be/nl/toepassingen.

Andere verharding?

Naast Porazzo hebben we nu andere oplossingen die waterdoorlatend zijn.
Bekijk deze op:
https://tuinencrombez.be/tuinaanleg/waterdoorlatend/t

Interesse?

Indien interesse, aarzel niet ons te contacteren via ann-sophie@tuinencrombez.be of 050 21 19 70 Graag tot binnenkort!