Beregening

Wilt u optimaal genieten van uw bloemen en planten in de tuin? Dan is een beregeningsinstallatie de ideale oplossing. Zo hoeft u nooit zelf de tuinslang boven te halen om uw planten water te geven.

beregening tuin

Hoe kunnen we u van dienst zijn?

De laatste jaren komen drogere en warmere periodes steeds vaker voor.  Een  geautomatiseerde tuinberegening is daarom geen overbodige luxe.

In veel gevallen zien we dat ofwel te weinig water gegeven wordt waardoor bruine plekken op het gazon ontstaan en planten die minder lang bloeien dan ze kunnen. Aan de andere kant geeft men vaak te veel water op het verkeerde moment. Bij het te lang sproeien krijgt u ziektes en schimmels in het gazon met de gekende gevolgen.

Zorgeloos genieten

Kiest u voor tuinberegening en bedruppeling, dan kiest u voor zorgeloos gemak het hele jaar door. Bovendien zal uw tuin vier seizoenen lang het mooiste van zichzelf prijs geven. Met bijvoorbeeld regensensoren kunt u het grondwater meten en zal de installatie enkel werken wanneer dit nodig is.

Ik zie ik zie wat u niet ziet

Een vakkundig geplaatste installatie is zo goed als onzichtbaar. De meeste onderdelen zitten namelijk onder de grond. Start de besproeiing, dan pas komen deze tevoorschijn.

Automatisatie troef

Een sensor zorgt ervoor dat er voldoende water gegeven wordt bij droog weer en geen besproeiing is bij regenweer. Zo verspilt u geen druppel water.

U kan er voor opteren om enkel ’s nachts de installatie zijn werk te laten doen. Zo heeft het water de tijd om de grond in te trekken vooraleer de zon het water verdampt.

Door het WIFI systeem kan u de door ons geïnstalleerde app op uw smartphone op eender welk moment bedienen.

Werking

rainbird beregening

Voor een automatisch beregeningssysteem maken we een leidingplan op berekend op de grootte van uw tuin. De juiste debieten worden bepaald welke zones hoeveel water moeten krijgen.

De kostprijs van de installatie zal terug gewonnen worden door het minder verbruik van water en het heel lang kunnen houden van het gazon en de planten.